Η φιλοξενία είναι λέξη ελληνική

Αγαπητοί φίλοι , 


 H υγιής ανάπτυξη μιας περιοχής είναι ανάγκη και  οφείλει να είναι προτεραιότητα όλων των κατοίκων της,χωρίς αυτή βέβαια να υπονομεύει τη φυσιογνωμία της αντίθετα μάλιστα οφείλει να ενισχύει και να βελτιώνει το ήδη υπάρχον φυσικό κάλλος . Κάθε τόπος έχει τα δικά του μοναδικά χαρακτηριστικά.Η ίδια η  πατρίδα μας  αποτελεί ένα ξεχωριστό στίγμα στον παγκόσμιο χάρτη. Τούτη η γαλάζια πατρίδα  με το άπλετο φως να τη λούζει απ΄ άκρη σ΄ άκρη  αποτελεί πόλο έλξης πολλών επισκεπτών κάθε χρόνο.
Δε χρησιμοποιώ τη λέξη τουρίστας , δεν τη υποτιμώ μα επιλέγω  τη λέξη επισκέπτης .  Κάθε ξένος στον τόπο μας είναι ένας επισκέπτης  στο σπιτικό μας. Μ΄ αυτή τη νοοτροπία όπως ανοίγει ο καθείς το σπιτικό του για να υποδεχτεί με τον καλύτερο τρόπο κάποιον ,να του προσφέρει φιλόξενα εκείνο που μπορεί  και διαθέτει έτσι  ακριβώς  οφείλουμε να υποδεχόμαστε τον καθένα που επιλέγει  τη πόλη ή το χωριό μας για τις διακοπές του.  Εξάλλου τούτη η χώρα ανήκει στον «Ξένιο Δία»   και μεις απλά νοικάρηδές του.

  Με όλα τα παραπάνω φίλοι μου αυτό που θέλω να τονίσω είναι πως η ανάπτυξη ξεκινά πρωτίστως  από τη συμπεριφορά μας. Όλοι θαυμάζουν τη φυσική ομορφιά αλλά εκείνο που μένει στη μνήμη περισσότερο απ όλα τα άλλα είναι ένα αληθινό χαμόγελο ,μια τίμια κουβέντα, μια ευγενική κίνηση ή πράξη.  Ένας επισκέπτης Έλληνας ή ξένος  εκείνο που θα κουβαλήσει πίσω του μαζί με τις βαλίτσες του είναι  εκείνο που αποκαλούμε  «η αίσθηση» . Αυτή  «η αίσθηση» βαρύνει περισσότερο τον ανθρώπινο παράγοντα, δηλαδή είναι απόρροια της ανθρώπινης συμπεριφοράς. Είναι και το αίτιο αν θέλετε ,το οποίο θα   συγκλίνει στην απόφασή του να ξαναεπισκεφτεί  έναν τόπο ,εκείνο που μπορεί να αποτελέσει διαφήμιση  ή δυσφήμιση  γι αυτόν τον τόπο.

   Έτσι λοιπόν ας ανοίξουμε το σπιτικό μας .Ας το καθαρίσουμε να λάμπει. Ας το διακοσμήσουμε με όχι περιττά αλλά χαρακτηριστικά που τονίζουν τη διαφορετικότητά μας που αντιπροσωπεύουν τη παράδοσή και το γούστο μας. Ας βγάλουμε το καλό μας σερβίτσιο προς σεβασμό στον καλεσμένο μας κι ας του σερβίρουμε το πιο νόστιμο κι ας μην είναι gourmet φαγητό μας. Ας του γνωρίσουμε τις γεύσεις μας εκείνες που δε θα βρει όμοιες της πουθενά αλλού για να γευτεί. Ας τον φροντίσουμε σα τα παιδιά μας  που ζουν μακριά  και τα βλέπουμε λίγες φορές το χρόνο. Ας τον πληροφορήσουμε για αυτή την ιδιαίτερη πατρίδα που αγαπάμε και σεβόμαστε .  Ας έρθουμε στη θέση του κι ας αναλογιστούμε πως θα επιθυμούσαμε εμείς να μας συμπεριφερθεί  εκείνος ως δικό του επισκέπτη ;
Γιατί οι ρόλοι αλλάζουν κι οι οικοδεσπότες γίνονται και κείνοι κάποια στιγμή φιλοξενούμενοι . Μ΄ αυτό το σκεπτικό όλοι γνωρίζουμε  το σωστό κι όλοι έχουμε την ευκαιρία να το πράξουμε ..


Με εκτίμηση

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία