Ζωή ..σα μια βόλτα με ποδήλατο !



Η ζωή είναι σαν να οδηγάς ένα ποδήλατο – για να μπορέσεις να κρατήσεις την ισορροπία σου πρέπει να συνεχίσεις να κινείσαι.
Το σκέφτηκα καθώς έκανα βόλτα με το ποδήλατο

Albert Einstein (για την θεωρία της σχετικότητας)
"Κάνουμε τη ζωή μας ποδήλατο!"  Είναι τo σλόγκαν που χρησιμοποιεί ο δήμος Καρδίτσας για να προβάλλει μια καθημερινή συνήθεια των δημοτών της που συνεχίζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια . Σ΄αυτή τη πόλη η χρήση του ποδηλάτου στη καθημερινότητα των πολιτών της είναι γνωστή και παροιμιώδης στη Θεσσαλία.
Πολλές πόλεις και χωριά στην Ελλάδα θα μπορούσαν να παραδειγματιστούν από κινήσεις δήμων σχετικές που αφορούν τόσο την ποιότητα ζωής των πολιτών όσο και τη συνεισφορά μας στην οικολογία και το περιβάλλον. 
"Ένα πραγματικά δημοκρατικό μέσο μετακίνησης, πάνω στο οποίο όλοι είμαστε ίσοι, καταλαμβάνοντας και επιβαρύνοντας ελάχιστα τον δημόσιο χώρο της πόλης.
"  
αναφέρει χαρακτηριστικά η ιστοσελίδα του δήμου( http://www.dimoskarditsas.gov.gr/?page_id=9256 ) που αξίζει κάποιος να επισκεφτεί και ειδικά όσοι κρατούν στα χέρια τους κάθε μορφής εξουσία και δυνατότητα υλοποίησης έργων κοινής ωφελείας .  

Το Γαλαξίδι μας  μια πόλη η οποία ενδείκνυται για ποδηλασία οφείλει να μεριμνήσει ακόμα περισσότερο ώστε να αναδείξει με τον καλύτερο τρόπο το ποδήλατο ως εναλλακτική δυνατότητα μεταφορικού μέσου. Σε μια πόλη με τέτοια φυσική ομορφιά η "ποδηλατάδα" προσδίδει πέρα απ΄όλα το πιο σημαντικό που όλοι επιζητούμε : πραγματική ψυχική ευφορία. 
Φανταστείτε στη μικρή πόλη μας περισσότερους πολίτες αλλά και τουρίστες να χρησιμοποιούν το ποδήλατο για τη μεταφορά τους αλλά και για τις περιηγήσεις τους ακόμα και στα πιο στενά σοκάκια που δε χωράει αυτοκίνητο. Δε θα ναι σαν εικόνα ακόμα πιο γραφικά και σαφώς θα περιοριστεί κι αυτή η ενοχλητική  ηχορύπανση . Φανταστείτε σε κεντρικά σημεία της πόλης να υπάρχει η δυνατότητα ενοικίασης ενός ποδηλάτου.Δε θα ήταν ακόμα και κερδοφόρο ειδικά κατά τη διάρκεια της τουριστικής περιόδου;; 
Φυσικά όλο αυτό το κατόρθωμα χρειάζεται αρχικά την αποδοχή από τους ίδιους τους πολίτες της και μετά σωστή μελέτη, οργάνωση και υλοποίηση από τον κρατικό φορέα . 

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία