Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015- Όροι συμμετοχής

 2η  ΓΙΟΡΤΗ ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ


Ανακοινώθηκαν σήμερα οι όροι συμμετοχής της 2ης ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗΣ ΚΟΥΖΙΝΑΣ
Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015.
Ο Δήμος Δελφών και η Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου στα πλαίσια της συνέχισης των προσπαθειών τους για την τουριστική προβολή του τόπου, προβαίνει για δεύτερη χρονιά στην συγκέντρωση παραδοσιακών συνταγών της Ρουμελιώτικης κουζίνας , όπως αυτές έχουν διασωθεί από γενιά σε γενιά.
Για το λόγο αυτό θα προβεί σε διαγωνισμό μαγειρικής που θα διεξαχθεί στην παραλιακή ζώνη του Γαλαξειδίου στις 3 Μαϊου 2015 και ώρα 12.00, με κριτές γνωστούς και καταξιωμένους ανθρώπους του κλάδου και κυρίως λάτρεις του τόπου μας. Όπως και σε άλλες εκδηλώσεις μας τίμησαν με την παρουσία τους, έτσι και σε αυτή τη σοβαρή και ολοκληρωμένη προσπάθειά μας θα γίνουν αρωγοί και υποστηρικτές μας.
Όλα τα διαγωνιζόμενα πιάτα θα φωτογραφηθούν προκειμένου μαζί με τις συνταγές και τα ονόματα των διαγωνιζόμενων να εκδοθούν σε βιβλίο, με την επιμέλεια του Δήμου Δελφών το οποίο θα παρουσιάζεται σε Διεθνείς Τουριστικές Εκθέσεις, όπου ο Δήμος έχει παρουσία. 
Η εκδήλωση θα καλυφθεί από όλα τα Τοπικά Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης (Τηλεόραση, Ραδιόφωνο, Εφημερίδες, έντυπες και ηλεκτρονικές), ενώ θα γίνει και αναφορά σε τηλεοπτικές εκπομπές καναλιών εθνικής εμβέλειας, που συμμετέχουν οι κριτές μας.
Θα υπάρξουν 4 κατηγορίες διαγωνιζομένων παρασκευών: ΚΡΕΑΣ, ΨΑΡΙ, ΠΙΤΕΣ, ΓΛΥΚΑ και μπορεί να συμμετέχει οποιοσδήποτε κάτοικος του Δήμου Δελφών.
Τα πιάτα πρέπει να είναι παραδοσιακά ή τουλάχιστον τα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν να είναι καθαρά Ελληνικά προϊόντα και κατά προτίμηση από τον τόπο. (Για παράδειγμα θα πρέπει να αποφεύγονται κρέμες γάλακτος, τυρί ξένης προέλευσης, μπαχαρικά, φρούτα και λαχανικά που δεν είναι Ελληνικά.
Ο κάθε διαγωνιζόμενος θα πρέπει να στείλει καταρχήν την συνταγή του όπως αυτή παρουσιάζεται στο συνημμένο έγγραφο, είτε με fax 22650 41545, είτε με e-mail epasgal@mintour.gr , είτε να την παραδώσει ο ίδιος στα γραφεία της Σχολής Τουριστικής Εκπαίδευσης έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη.
Ακολούθως την ημέρα του διαγωνισμού και μέχρι τις 11.30 πμ. θα πρέπει να φέρει την παρασκευή του στον χώρο του διαγωνισμού όπου και θα εκτεθεί.
Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η στήριξή σας σε αυτή την προσπάθεια θα είναι πέρα από κάθε αναμενόμενο, προκειμένου εκτός από τις φυσικές ομορφιές αυτού του τόπου, να αναδείξουμε άλλη μία πτυχή της κουλτούρας μας που είναι η φιλοξενία μας, μέσα από ένα νόστιμο και καλομαγειρεμένο παραδοσιακό φαγητό.
Δηλώσεις συμμετοχής γίνονται δεκτές στην 
Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξειδίου.
έως και 30 Απριλίου ημέρα Τετάρτη
Για πληροφορίες: α) πρωινές ώρες 09.00 - 15.00 στα τηλέφωνα 2265041997 & 41998
ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΝΤΕΣ
1. Οι συμμετέχοντες (ανά κατηγορία και παρασκευή) μπορεί να είναι:
- ένα άτομο (γυναίκα ή άντρας) 
- δύο άτομα 
- ομάδα ατόμων π.χ. Σύλλογοι, Συνεταιρισμοί Γυναικών, παρέες κλπ.
2. Απαραίτητη η αποστολή της συνταγής με ακριβή ποσότητα υλικών σε γραμμάρια, κιλά, κουτάλια σούπας, κουταλάκι γλυκού κλπ (για πόσες μερίδες προκειμένου για μαγειρευτό, για φαγητό σε ταψί - πχ πίτες - το μέγεθος του ταψιού), να διευκρινίζεται δηλαδή, η ποσότητα που βγαίνει από τα παραπάνω υλικά.
3. Σωστή και με ακρίβεια περιγραφή της εκτέλεσης της συνταγής βήμα-βήμα. Η συνταγή και η εκτέλεσή της με δική μας φροντίδα θα είναι τυπωμένη δίπλα σε κάθε πιάτο κατά την ημέρα του διαγωνισμού.
4. Η κάθε παρασκευή θα παρουσιαστεί σε πιάτο, σε πήλινο δοχείο, σε ταψί, σε κατσαρόλα ή σε οποιοδήποτε σκεύος επιθυμεί ο διαγωνιζόμενος. Επειδή θα γίνει και φωτογράφιση, η παρασκευή θα πρέπει να είναι όμορφα τοποθετημένη και στολισμένη. Εξάλλου η εμφάνιση και η γεύση είναι τα δύο κριτήρια που θα αναδείξουν τους νικητές.
Όλοι μαζί ας προσπαθήσουμε να διασώσουμε και να μεταδώσουμε και στους νεώτερους άλλο ένα κομμάτι της Τοπικής μας Παράδοσης και ας κάνουμε γνωστό τον τόπο μας σε άλλες χώρες και Πολιτισμούς. Ας μην ξεχνάμε ότι το Κυριακάτικο Τραπέζι ήταν άλλος ένας κρίκος που κράτησε και κρατάει την Ελληνική Οικογένεια ενωμένη από τα βάθη των αιώνων έως και σήμερα.
Στα πλαίσια της ευαισθητοποίησης όλων των πολιτών του Δήμου μας για την προβολή του τόπου μας, περιμένουμε τις γνώσεις σας μέσα από την συμμετοχή σας.
2η ΡΟΥΜΕΛΙΩΤΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ
Διαγωνισμός Μαγειρικής στις 3 Μαΐου 2015

 ΕΠΑΣ ΣΤΕ - ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΣΧΟΛΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΩΝ ΓΑΛΑΞΙΔΙΟΥ


ΦΟΡΜΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ 
ΣΥΝΤΑΓΩΝ: 1. ΠΙΤΑ 2. ΨΑΡΙ 3. ΚΡΕΑΣ 4. ΓΛΥΚΑ ( Κυκλώστε )
ΟΜΑΔΑ : 
_____________________________________________________
ΕΠΩΝΥΜΟ/Α 
α) ________________________ β) __________________________
ΟΝΟΜΑ/ΑΤΑ 
α) ________________________ β) __________________________
ΟΝΟΜΑ ΠΑΤΕΡΑ 
α) ________________________ β) __________________________
ΤΗΛ. ΕΠΙΚ/ΝΙΑΣ
α) ________________________ β) __________________________
ΔΗΜ. ΕΝΟΤΗΤΑ : 
α) ________________________ β) __________________________
ΟΝΟΜΑΣΙΑ 
ΣΥΝΤΑΓΗΣ : 
________________________________________________

ΥΛΙΚΑ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
( δίπλα από κάθε υλικό θα πρέπει να γράφεται το βάρος ή η ποσότητα. Για παράδειγμα: αλεύρι σκληρό 160 γραμμάρια ή σκόρδο 3 σκελίδες κλπ. )
1. _________________________________________________________________
2. _________________________________________________________________
3. _________________________________________________________________
4. _________________________________________________________________
5. _________________________________________________________________
6. _________________________________________________________________
7. _________________________________________________________________
8. _________________________________________________________________
9. _________________________________________________________________
10. ________________________________________________________________
11. ________________________________________________________________
12. ________________________________________________________________
13. ________________________________________________________________
14. ________________________________________________________________
15. ________________________________________________________________
ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΣΥΝΤΑΓΗΣ:
(Περιγράψτε όσο γίνεται λεπτομερέστερα τον τρόπο παρασκευής της συνταγής).
....................................................................................................................
......................................................................................................
..........................................................................................

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία