Εκδήλωση στο Παρθεναγωγείο του Γαλαξιδιού



Στα πλαίσια της πανελλήνιας ημέρας για τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων πραγματοποιήθηκε μια εξαιρετική εκδήλωση«Μουσεία : Κιβωτός του παρελθόντος για μια κοινωνία με πολιτισμική προοπτική» στο ΠΑΡΘΕΝΑΓΩΓΕΙΟ της πόλης του Γαλαξιδιού . Το πλαίσιο γενικά της εκδήλωσης : 

  • Σάββατο 16 Μαΐου 2015: «Εκδήλωση στο Κινηματοθέατρο “ Παρθεναγωγείο  ”, ώρα 19.30.
    • «Μουσεία : Κιβωτός του παρελθόντος για μια κοινωνία με πολιτισμική προοπτική». Διάλεξη από την Αρχαιολόγο – Επιμελήτρια Μουσείου Κυκλαδικής Τέχνης, κα Μαρία Δόγκα – Τόλη.
    • «Σταθμοί στη διαδρομή της δημιουργίας του Ναυτικού & Ιστορικού Μουσείου Γαλαξειδίου». Προβολή παρουσίασης φωτογραφικού αρχείου του Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από την Επιστημονική Σύμβουλο, κα Ροδούλα Σταθάκη – Κούμαρη και την υπεύθυνη των Συλλογών του Μουσείου, κα Χρυσάφω Τσώνου.
    • Σάββατο 16 Μαΐου 2015 : Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή.
    • Κυριακή 17 Μαΐου 2015: Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή.
    • Δευτέρα 18 Μαΐου 2015: Ξενάγηση στο Ν.Ι.Μ. Γαλαξειδίου από τον Ειδικό Σύμβουλο επί των Ναυτικών θεμάτων του Μουσείου, κ. Γιώργο Κουρεντή.
































Διαβάζουμε σχετικά στον Επίκουρο Ιτέας

ΕΦ.Α. ΔΕΛΦΩΝ : ΕΟΡΤΑΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΜΟΥΣΕΙΩΝ. ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ & ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ


 Εκδηλώσεις για τη 
          Διεθνή Ημέρα Μουσείων
   Σάββατο 9 – Κυριακή 24 Μαΐου 2015


Η 18η Μαΐου έχει καθιερωθεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM) ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων, κατά τη διάρκεια της οποίας η είσοδος στα μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους είναι ελεύθερη.

Το 2015, η Διεθνής Ημέρα Μουσείων έχει ως θέμα «Μουσεία για μία κοινωνία με προοπτικές». Η μετεξέλιξη της κοινωνίας μας σε μία κοινωνία με όραμα τη βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις της εποχής μας. 

Σε αυτή τη διαδικασία τα μουσεία πρέπει και μπορούν να έχουν έναν καθοριστικό ρόλο, καθώς και τη δυνατότητα να προτείνουν και να προβάλλουν πρότυπα για μία κοινωνία λιγότερο καταναλωτική, πιο ανοικτή σε συνεργασίες, με σεβασμό στα οικοσυστήματα: μια κοινωνία με προοπτικές.

Η Εφορεία Αρχαιοτήτων Φωκίδος συμμετέχει και φέτος στον εορτασμό με σειρά εκδηλώσεων που έχουν ως γενικό τίτλο: «Το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών συναντά την τοπική κοινωνία: δράσεις εκτός του μουσείου». Πρόκειται για μια σειρά διαλέξεων και εκπαιδευτικών δράσεων στους Δελφούς, την Άμφισσα, την Ιτέα, το Γαλαξίδι, το Πολύδροσο σύμφωνα με την οποία το μουσείο συναντά τους παραγωγικούς φορείς και συζητά μαζί τους για τους τρόπους κοινής ανάπτυξης με στόχο τη διαφύλαξη της παράδοσης, του φυσικού περιβάλλοντος και της πολιτιστικής κληρονομιάς. ...συνέχεια στο blog του 

 Επίκουρου Ιτέας

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία