2η Ρουμελιωτικη Κουζίνα 2015 .Μια γιορτή που ήρθε για να μείνει..(απόσταγμα)

  

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
   Ακόμα μια  σημαντική γιορτή που τείνει πια να γίνει θεσμός πραγματοποιήθηκε πρόσφατα  στην ευλογημένη αυτή φωκική γη . Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 3 Μαίου 2015,πραγματοποιήθηκε η 2η Ρουμελιώτικη Κουζίνα με πολύ μεγάλη επιτυχία. Η γιορτή της μαγειρικής πανδαισίας συνδιοργανώθηκε από το Δήμο Δελφών, τη Σχολή Τουριστικής Εκπαίδευσης Γαλαξιδίου και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Ελλάδας με τη συμμετοχή συλλόγων ,παραγωγών ,χορηγών , ιδιωτών μα και πλήθος κόσμου που την τίμησε. Αναλυτικά για τη γιορτή μπορείτε να διαβάσετε εδω: Με επιτυχία η 2η Γιορτή Ρουμελιώτικης Κουζίνας στο Γαλαξίδι
 
 Το διήμερο των εκδηλώσεων ξεκίνησε με την άκρως ενδιαφέρουσα συνδιάλεξη για τα δελφικά προϊόντα στις 2 Μαίου στο Πολιτιστικό κέντρο "Κυριακοπούλειο" στη πόλη της Ιτέας .Εξάλλου ένας από τους κύριους στόχους της διοργάνωσης και ειδικά της επιδίωξης του Δήμου Δελφών στο πλαίσιο της συνολικής του στρατηγικής  ανάπτυξης και προβολής για τον τουρισμό ,είναι κι η ανάδειξη της ιδιαίτερης γαστρονιμικής παράδοσης του νομού.
    Η παράδοση αυτή που ορίζεται ως "ρουμελιώτικη κουζίνα" μπορεί να αποτελέσει ένα απο τα βασικότερα τουριστικά προϊόντα του τόπου. Καταναοεί εύκολα λοιπόν ο καθένας μας πως εκδηλώσεις σα τη συγκεκριμένη γιορτή έχουν ιδιαίτερο βάρος και εμείς οφείλουμε να είμαστε αρωγοί τους.  Τέτοιου είδους προσπάθειες ευνοούν τις τοπικές κοινωνίες και την ευρύτερη περιοχή της Φωκίδας.  Στηρίζουν αρχικά την οικονομία του τόπου , αναδεικνύουν τα τοπικά προϊόντα (και τις επιχειρήσεις ) και τα ισχυροποιούν τόσο στην εγχώρια αγορά με επόμενο σταθμό και στόχο τη παγκόσμια. Τίποτα φίλοι δεν είναι ανέφικτο. Η γαστρονομία είναι ένας κλάδος που καταλαμβάνει μια ισχυρή θέση στο παγκόσμιο χάρτη της οικονομίας . Διαθέτουμε την πρώτη ύλη και μάλιστα άριστης ποιοτικά . Αυτό αποτελεί και τη βάση . Τα δελφικά προϊόντα μπορούν να γίνουν γνωστά κι ασυναγώνιστα σε παγκόσμιο επίπεδο.
  Στο πλαίσιο αυτής της σκέψης γίνεται αντιληπτό πως κάθε γιορτή ή εκδήλωση που γίνεται για να ενισχύσει αυτό το σκοπό είναι εξαιρέτως σημαντική υπόθεση. Μια υπόθεση που αφορά όλη την τοπική κοινωνία, όλον το νομό . Ευχής έργον είναι η γιορτή της Ρουμελιώτικης Κουζίνας να ενισχυθεί να γίνει θεσμός και να αποτελέσει σημείο αναφοράς και παράδειγμα μίμησης .
  Αυτή η ευλογημένη γη ,επιθυμεί σεβασμό και αξιοπρεπείς χειρισμούς από κείνους που την κατοικούν. Μέσα από συλλογική προσπάθεια ,δουλειά αλλά και σύμπνοια απόψεων έρχεται κι η επιτυχία.
 Συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν και συμβάλλουν στην ανάδειξη της περιοχής μέσω της γιορτής 2η  Ρουμελιώτικη Κουζίνα κι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους στους συμμετέχοντες μα και τους επισκέπτες που τίμησαν με την παρουσία τους την εκδήλωση.








  

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία