Το ΙΕΚ ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου σάρωσε τα βραβεία σε διεθνή διαγωνισμό



                 9os ΔΙΕΘΝΗΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗΣ ΝΟΤΙΑΣ ΕΥΡΩΠΗΣ



  Ο διαγωνισμός διοργανώθηκε στις 26/02/2015 – 01/03/2015 από την Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος σε συνεργασία με την HELEXPO –ΔΕΘ και την υποστήριξη της World Association of Chefs Societies (WACS, Παγκόσμια Ομοσπονδία Αρχιμαγείρων). Η Λέσχη, μάλιστα, για την άρτια διοργάνωση παρέλαβε το «Χρυσό Αστέρι» από το μέλος του δ.σ. της WACS Thomas A. Gugler, γεγονός που συμβαίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα. «Ο στόχος μας είναι να προβάλλουμε την ελληνική γαστρονομία, να μπορέσουμε να συμβάλλουμε με τις υπηρεσίες μας στην αύξηση του τουρισμού και στην ενίσχυση της οικονομίας. Οι διαγωνισμοί που διοργανώνουμε κινούνται σ’ αυτή την κατεύθυνση», σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος chef Γιώργος Μαστροδημήτρης. «Είμαστε ικανοποιημένοι που καταφέραμε για άλλη μια φορά να ανταμειφθούμε με θετικές κριτικές και να μας απονεμηθεί το Χρυσό Αστέρι για τη διοργάνωση», ανέφερε ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής, chef Χρήστος Γκότσης. 



  Σ΄αυτόν τον διαγωνισμό το ΙΕΚ ΕΠΑΣ Γαλαξιδίου αναδείχθηκε στους κορυφαίους νικητές καθώς  κατάφερε να συγκεντρώσει συνολικά 17 βραβεία (1 αργυρό, 8 χάλκινα και 8 επαίνους).  
Οι υπεύθυνοι  καθηγητές και συνοδοί των μαθητών στη σημαντική αυτή διοργάνωση Αγουρίδης  Άγγελος  και  Μπαϊράμης  Λευτέρης δήλωσαν με υπερηφάνια :  «Ενα Μεγάλο Μπράβο στους μαθητές μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους προπονητές μας και παλιούς μαθητες  : Τρύπας Βασίλης ,Σακουλης Γιώργος και στον κορυφαίο αρχιμάγειρα Αγοραστό Δημήτρη!»


Πλήθος επισκεπτών κατέκλυσαν το περίπτερο 16 των εγκαταστάσεων της HELEXPO – ΔΕΘ, το οποίο ευωδίασε από τα γευστικά αρώματα των κουζινών που στήθηκαν για τον διαγωνισμό. Επίσης, στο τετραήμερο επισκέφτηκαν το συγκεκριμένο περίπτερο όπου διεξάγονταν ο διαγωνισμός 2000 chef εκ των οποίων 700 ξένοι, οι οποίοι δήλωσαν ότι ενδιαφέρονται να συμμετέχουν στον επόμενο διαγωνισμό που θα γίνει σε δύο χρόνια (2017). Ταυτόχρονα έγιναν εγγραφές για το Παγκόσμιο Συνέδριο World Chefs 2016. Ο 9ος Διεθνής Διαγωνισμός Μαγειρικής Νότιας Ευρώπης πλαισιώθηκε με παράλληλες εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις βιβλίων, παρουσίαση προϊόντων εκθετών, μουσικές επιλογές από γνωστούς diskjey κ.α. 
Η Λέσχη Αρχιμαγείρων ευχαριστεί τη Helexpo – ΔΕΘ και όλους τους χορηγούς, χάρη στη συμβολή των οποίων κατάφερε να πραγματοποιήσει τον 9ο Διεθνή Διαγωνισμό Μαγειρικής Νότιας Ευρώπη,

 

Περισσότερες πληροφορίες στο διαδικτυο : http://detrop.helexpo.gr/detrop/el/cooking_competition

Συγχαρητηρια επιστολη της  ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΣ ΓΑΖΗ : http://www.fokida.gr/site/file/categories/news/FOK_20140829_2?p=file&i=0

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία