Γιατί τα ξενοδοχεία στο Γαλαξίδι είναι ξεχωριστά;

  



  Σίγουρα όσοι έχετε ήδη επισκεφτεί το Γαλαξίδι και ειδικά όσοι είχατε και τη τύχη να μείνετε σε κάποιο από τα ξενοδοχεία μας θα έχετε διαπιστώσει πως πρόκειται για κτίρια που όλα τους έχουν μια ιδιαίτερη φυσιογνωμία και μια ιστορία να αφηγηθούν. Γνωρίζετε πως σε κάποια απ΄αυτά τα παλιά καπετανόσπιτα ,αρχοντικά ή σπίτια , που σήμερα λειτουργούν ως ξενοδοχειακές επιχειρήσεις ,ανήκαν κάποτε σε  εξέχουσες προσωπικότητες  όπως η Εύα Βλάμη ; Όλα αυτά έχουν με ιδιαίτερη επιμέλεια συντηρηθεί από τους επιχειρηματίες ώστε να μη χαθεί τίποτα από την παραδοσιακή τους φυσιογνωμία .Με γνώμονα την διατήρηση της παραδοσιακής εικόνας της ιστορικής μας πόλης αλλά και με απαραίτητο συστατικό την αμέριστη αγάπη από τους σύγχρονους ιδιοκτήτες τους τα ξενοδοχεία μας παρέχουν στο κάθε επισκέπτη μοναδική εμπειρία διαμονής. 

  Γιατί φίλοι είναι υπέροχο το αρμονικό αντάμωμα του παρελθόντος με τη σύγχρονη εποχή. Γιατί το παρόν μας ορίζεται κι από κείνες της μνήμες που μπορεί ο χρόνος να τις ξεθωριάζει μα στη καρδιά παραμένουν τόσο ζωντανές .Γιατί εμείς οι ίδιοι έχουμε την ανάγκη να ανήκουμε και να νιώθουμε μέρος του όλου . Και "όλον" είναι η υγιής συνύπαρξη του χθες με το σήμερα.Γιατί θεωρώ πως είναι  όμορφο να ξυπνάς σε έναν χώρο όπου από παντού αναδύεται  "άρωμα ιστορίας".  

  Αγαπητοί φίλοι την επόμενη φορά που θα επισκεφτείτε το Γαλαξίδι και μείνετε σε κάποιο κατάλυμα μας αν θέλετε  ρωτήστε τους ιδιοκτήτες του για την ιστορία του οικήματος. Σίγουρα οι ιστορίες που έχουν να σας αφηγηθούν  θα σας συγκινήσουν. Εξάλλου η πατρίδα μας είναι γιομάτη από ιστορία και είναι καλό για τον καθέναν μας ξεχωριστά σαν επισκέπτεται ένα τόπο να μη μένει μόνο στα θαυμαστικά αλλά να προσπαθεί να μυηθεί στην ιστορία αυτού του τόπου. Η γνώση είναι κέρδος και ηθική υποχρέωση όλων μας, προς τιμήν κι αυτών των προγόνων , να μαθαίνουμε  όσο το δυνατόν περισσότερες ιστορικές λεπτομέρειες για τα μέρη που επισκεπτόμαστε. 

  Ετσι είναι φίλοι ζούμε σε μια χώρα  ξεχωριστή . Έχουμε μια πατρίδα την Ελλάδα που φωτίζει σαν ήλιος όλη την οικουμένη και κατά τόπους περιοχές ,μέρη, χωριά και πόλεις θαυμαστές που οφείλουμε να προστατεύουμε όλοι μας.  Ως κόρην οφθαλμού να διατηρούμε και αυτή τη παράδοση και την ιστορία της που αντικατοπτρίζεται ακόμα και σ΄αυτά τα φαινομενικά άψυχα κτίρια που όμως άνθρωποι μιας άλλης εποχής τους έδωσαν πνοή  ζωής.  Με τον ιδρώτα και τον κόπο της δουλειάς τους κι εκείνη την πολύ αγάπη μέσα στην καρδιά  τα πότισαν και τα θεμέλιωσαν ώστε να τα θαυμάζουμε μεις οι σύγχρονοι ως αρχιτεκτονικά πια στολίδια. 

0 σχόλια:

Speak up your mind

Tell us what you're thinking... !

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Eυχαριστούμε για την επισκεψη .Στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επισήμανση ,παρατήρηση ή πληροφορία